Обединени патриоти вкарват в съда наредбата за платените паркоместа в Пловдив. Според тях тази наредба е „незаконосъобразна, процедурата е непрозрачна и несправедлива към пловдивчани”. Това посочи депутатът Славчо Атанасов на пресконференция днес и допълни, че за тях „гражданите трябва да бъдат равнопоставени, а тук не е така”. Заради това наредбата ще бъде вкарана в Административния съд.

 Промените в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място- общинска собственост бяха приети на 28 септември от Общинския съвет. На пресконференция днес Славчо Атанасов, общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров  заявиха, че те са за това проблемът с паркирането в града да се решава, но не по този начин.  Според тях това решение ще „доведе до хаос и междусъседски войни”.

„Според сегашната процедура издава кметът заповед – обявление за процедура по реда на закона няма, не се знае кога се обявява, какво се обявява, лепят се пред входа някакви съобщения, кой видял, видял. Събуждаш се един ден и виждаш, че местата са разпределени, раздадени и платени – ти къде паркираш колата си“, зададе риторичен въпрос Славчо Атанасов. Костадин Гаров добави, че от подобен „ред“ проблемът ще се разрасне, давайки пример, че в един жилищен блок в „Тракия“ при 130 апартамента били раздадени 10 платени паркоместа, неясно по какъв критерий, и вече били сложени скоби. Останалите къде отиват, попита общинският съветник.

Според общинските съветници основният проблем в Пловдив е не местодомуването, а спирането и престоят. Те смятат, че ще се получи така, че през деня ще има празни паркоместа, заключени със скоби, които няма да могат да се ползват. „Това не решава проблема с паркирането“, категоричен бе Славчо Атанасов.