Още важни решения взеха депутатите в правна комисия, които ще бъдат гласувани в пленарната зала. Те предвиждат от Агенцията по заетостта да се дават по 290 лева на работници самоосигуряващи се лица от най-пострадалите сектори. Средствата са предвидени от европейски фондове, като те ще влязат в сила, когато мярката 60/40 спре да действа.

Промените в законите предвиждат и подпомагането на закъсалите общини през централен бюджет. Министърът на финансите ще може да отпуска безлихвени заеми за сметка на централния бюджет със срок на общини във връзка с изпълнението на противоепидемични мерки на територията им.  Заеми ще могат да се отпускат и ако има голям спад в събираемост на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци през 2019 година.   Тя ще трябва да се възстановяват до края на 2021 година.

Общините ще могат да ползват за ремонти на улици  трансферите от централния бюджет за зимното почистване и поддържане на улици. Други промени касаят  прехвърлянето на социални работници от една звено в друго без пречки.

Тепърва ще се уточняват механизмите по отделните предложения, приети в Правна комисия.