53-годишният Васил Асенов е един от изчезналите българи при плаването на ферибота "Юрофери Олимпия" от Гърция за Италия. Асенов работи като международен шофьор към пловдивската транспортна компания ПИМК. 

Припомняме, че към момента 11 души от пътувалите на борда са в неизвестност, като сред тях 7 са българи. По-рано днес един човек от Беларус бе спасен от кораба. Той споделил пред аварийните екипи, че е чувал и други викове за помощ. 

Ванеса Асенова, дъщеря на изчезналия, разпространи снимка на баща си в социалните мрежи и помоли, ако някой има информация, за него, да се обърне към семейството ѝ. 

"От четвъртък вечер, след като се е качил на кораба нямаме никаква информация за него. Пишем по специализирани групи и получаваме различни версии. Умоляваме ви разпространете неговата снимка, за да достигне до повече хора и да получим някаква информация за него", пише Асенова. 

Припомняме, че спасени шофьори са съобщили, че са висели двама техни колеги да бъдат евакуирани с "Кугер". Все още обаче няма никаква информация, нито за тях, нито за останалите изчезнали.