Дърво се разцепи и огромен клон от него се откърти и падна върху 4 коли в Пловдив. Тежкият инцидент стана преди минути на ул. Орловец 10, предаде репортер на TrafficNews.

"Чу се страшен тътен, ствола просто се разцепи, клонът се стовари и стъкла се разхвърчаха навсякъде", разказа очевидка на произшествието. 

Четири коли са сериозно смачкани. Единият автомобил, марка "Мерцедес" е със смачкан покрив, а клон е счупил едното странично стъкло и е навлязъл буквално в купето на колата. Предната броня на автомобила е откъртена.  "Мицубиши" е със смачкан покрив, а клонът се е подпрял точно върху него. Другите две коли са със сравнително по-малки щети. 

Като по чудо няма пострадали хора, тъй като колите са били празни и не е преминавал пешеходец. Предвид големината на клона и неговото разположение тепърва ще се изяснява дали има още пострадали коли и дали ще има щети при рязането му. Личи, че стволът е изгнил.

"Необходимо е отрязването на цялото дърво", коментират хора, работещи в района. Полиция и Пожарна са на мястото и предстои да започнат дейности по премахването на клона. Собствениците на автомобилите вече са на мястото на инцидента.