Ако наблюдаваме интензивните легла, няма да ограничим навреме инфекцията. Националният план е подход, насочен към икономиката, заяви д-р Иван Маджаров, председател на Ус на БЛС пред БТВ.

По думите му най-точна информация кога ще се запълнят интензивните легла, дават кабинетите на личните лекари.

Между 80 и 100 човека посещават личните си лекари на ден.За разпространението на инфекцията може да наблюдаваме кабинетите при личните лекари. Те дават най-много информация две седмици преди повишаването на интензивните легла в болниците, обясни Маджаров.

Усеща се една тежка умора както сред медици, така сред цялото общество. Най-доброто нещо е да се обединим около мерките. Всички ние като отделни членове на обществото трябва да спазваме елементарни правила, за да преминаваме през тези вълни. Надявам се тази бърза вълна на омикрон да приключи по-бързо от другите и да бъде финален край, каза председателят на Български лекарски съюз.

По думите му доц. Атанас Мангъров ползва псевдонаучни аргументи и не цитира научна информация.

Той изповядва конспиративни теории. Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар, заяви Мацдаров.

По повод битият лекар в русенското Ново село, Маджаров обясни, че още днес ще опитата да се свърже с него.

Излезе информация, че извършителят е арестуван. Не става въпрос за битов скандал, това е лекар и изпълнява задълженията си. Ние призоваваме да се проявява разбиране в ситуацията. Ще се опитаме да се свържем с него още днес, каза председателят на БЛС.

Миналата година значително намаляха такива прояви. И преди да дойде COVID и ваксините, пак имаше нападения на лекари, обясни той.