Машинното гласуване и принтерите се оказаха големите проблеми за забавянето на секционните комисии в Пловдив. Първите редовни секции пристигнаха едва след 21:30 часа, а причината е забавната работа на принтерите, които печатат избирателните списъци. Очаква се да има и огромно забавяне в комисиите с машинно гласуване, тъй като при него трябва да се направят отделни протоколи в присъствието на представител на фирмата, която поддържа машините.

Председателят на РИК 16 Илиян Иванов обясни, че броят на експертите от фирмата, поддържаща машините е недостатъчен, като това забавя допълнително секциите. Към 22:30 едва 45 от близо 500-те СИК-а бяха в Панаира.  

Затвърди се и най-ниският  резултатът откъм избирателна активност. За първи път избирателната активност пада под 30% в Пловдив.

Традиционно първи протоколите и чувалите с бюлетини предадоха арестантите в Пловдив. Категорично БСП печели в двете секции, като има 56 гласа, ГЕРБ са втори с 23 гласа, а ДПС –  9.  Десислава Иванчева е събрала вота на 11 души.

Заради забавянето на секциите, първите междинни резултати от изборите в Пловдив се очакват около полунощ, а окончателните, не по-рано от сутринта.