„Българската социалистическа партия отказа да коментира данните от екзитполовете минути след края на изборния ден днес. От Левицата излязоха на брифинг без председателя на партията Корнелия Нинова. Георги Свиленски изказа първи впечатления от вота и съобщи, че БСП извършва свое паралелно преброяване. 

"Поради динамиката на прогнозите на екзитполовете, нямаме да коментираме резултатите тази вечер. В момента никой не може да каже каква подкрепя имаме, три агенции дават три различни числа за нас - 24%, 17% и 16%. Ние извършваме пълно паралелно преброяване във всички секции в страната. Резултатите ще предоставим веднага, след като имаме всички протоколи и се надяваме тези резултатите да съвпаднат с резултатите, които ще обявят ЦИК", посочи Свиленски. 

Ние ще коментираме истински резултати, коментарите на прогнозите оставяме на другите партии, добави Свиленски. Той благодари на гласоподавателите и наблюдателите на изборите. 

"Въпреки заплатите от ковид кризата, хората не се изплашиха и над 50% може би излязоха и упражниха своето право на глас", посочи той.

Свиленски подчерта, че все още не са обсъждали оставки, тъй като не сме виждали резултати. Коментарът бе по повод липсата на Корнелия Нинова и заявките на предни избори, тя да изостави лидерския стол при провал на избори.