Нагла кражба от лекарски кабинет възмути жителите на Казанлък. След изчезването на пари и документи от здравното заведение станало ясно, че кражбата е извършена от 18-годишно момиче, бременно в 7-ия месец. Оказало се, че това не е първото й престъпление.

За кражбите от 18-годишната бременна жена става ясно от охранителните камери в Спешния лекарски кабинет в Казанлък. На записа се вижда как крадлата се промъкнала в суматохата около тежък случай с пациент и отмъкнала портмонето на дежурния лекар с 350 лв. В него имало и  документи.

"Дамата, най-вероятно е влизала и е търсила медицинска помощ. Преди това е огледала хубаво ситуацията в кабинета и много сръчно е знаела къде да отвори и какво да търси", каза д-р Гергана Гечева пред Нова телевизия. 

Кражбата е станала през деня в съботния 20 април. Спешният кабинет няма охрана, само паник бутон.

18-годишната крадла първоначално е била задържана, но освободена от полицията, тъй като е бременна в 7-ия месец. Впоследствие, се оказва, че момичето за 15 дни, от февруари насам,  извършило кражби на суми, на обща стойност 4576 лева. Освен портмонета от офиси, тя е отмъкнала пари и от кутия за събиране на средства за болен. Задържана е за 72 часа. В сряда предстои да й бъде внесена мярка за неотклонение.