Телефоните на президента Румен Радев са били послушвани - този извод си е направил бизнесменът Пламен Бобоков. Причина за това е,че кореспонденцията между него и държавния глава, която беше оповестена не е била на апаратите, които бяха иззети от прокуратурата. 

Бизнесменът си призна в ефира на БТВ, че е имал комуникация с президента. Двамата се запознали на посещение в Аремния, но оттогава разговорите винаги са им били формални.

Писал е и на Деси Радева, но само, за да й честити празниците.

Брат му - Атанас Бобоков изрази възмущението си относно състоянието на ареста. 

"Това не е място, където не пожелавам на някого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата. Много малко хора смятат, че имам някаква вина", заяви Атанас Бобоков.

Той спомена, че и други големи бизнесмени като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков са репресирани по подобен начин.

Имах операция преди близо година на колянна става. След това ме арестуваха и стоях в ареста без движение. Ще се освидетелствам тези дни и с това ще си търся правата. 40 дни бях в болницата на затвор София, но ме прегледа ортопед веднъж, обясни Атанас Бобоков.

Той каза, че е имал колебания дали да плати гаранцията си от 2 млн. лева. "Това е гавра. Няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, но те ми предлагат по-леката срещу 2 млн. лева", заяви бизнесменът.

Той отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобно.

Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материала по този повод, е много лесно да я намери - в "Митници", в "Околна среда", каза Атанас Бобоков.

Никога не сме се занимавали с боклуци за горене. Даваме работа на 2000 души. Имаме 12 завода в 10 държави, коментира брат му Пламен Бобоков.

Гаранциите са платени по сметки. Така плаща истинският бизнес, заключи той.