Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук от хеликоптера, с който пътува към границата със Сърбия, където ще открие новия участък от магистралата между Калотина и Ниш заедно с президента Александър Вучич.

Премиерът, който е с министъра на транспорта Росен Желязков,  показа българската част от Общоевропейският транспортен коридор- 10, който осигурява пътна и  железопътна връзка между България и Сърбия. В момента се строи участъка от Калотина до Драгоман и Сливница, като общата дължина е над 30 км.

„Най-тежката част в момента се чакалира, има много тежки съоръжения. Допреди един месец имаше реколта, чакахме да се събере, сега вече действат – стотици българи работят в събота“, каза Борисов от хеликоптера. Той бе впечатлен от бързата работа на строителите, като ги определи като „работни пчелички“ и „лъвове“.

„Ето, на места асфалтират, а от страни покрай пътя започват да се нанасят инвеститорите. По магистралата ще се кара със 120-130 км/ч – колкото с хеликоптера, а до него влаковете ще минават със 180 км/ч“, каза премиерът.  Той изрази мнение, че още догодина може строителите да завършат, като изпреварят крайния срок от 2021 година.

„Правим така, че и сърбите да имат пристанища – Бургас и Варна“, пошегува се премиерът.