Премиерът Бойко Борисов  и регионалният министър Петя Аврамова посетиха Искърското дефиле  в района на село Елисейна. На пътя паднаха 2000 кубика скална маса  в четвъртък, като почистването продължава и сега.

„Виждате каква ни е природата. Много е опасно. Тези, които ни съдят може да дойдат да видят как момчетата работят – в какви условия. Лесно се приказва”, каза премиерът Бойко Борисов. Той каза, че единственият вариант е да се сложат мрежи, тъй като иначе трябва да се отрежат скалите на 45 градуса, което ще струва милиарди, а и ще има опасност от свлачища.

„Почти всяка сряда отделяме десетки милиони за свлачища, срутища и ремонти за старите трасета. В цялата страна виждате каква е природата”, каза премиерът.

Освен средства за предотвратяване на подобни инциденти, премиерът каза, че ще продължат да се заделят средства за водни трасета при проблеми с водоснабдяването.

„Дъждовете напълниха реките, хората да не се притесняват. Ще изграждаме водопроводи, за да може при една суша да реагираме”, каза Борисов.