Премиерът в оставка Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов летище София, където пристигнаха нови 274 000 дози от ваксината на Пфайзер.

„Искам да благодаря на ЕК за тези ваксини. Знаете, че имаше огромен проблем с ваксините в целия ЕС. С тези доставки ваксинационния план свърши, като всеки може да се ваксинира когато иска, тъй като няма проблем с дозите”, каза Борисов. Той се обърна към здравния министър да се ваксинират поне по 30 000 души на ден, тъй като в момента тази цифра е около 20 000 дози/дневно.

„Ще цитирам института „Робърт Кох”, най-големият институт в света. Бяхме в страните с висок риск заедно с Франция, Италия, Чехия, вече не сме в този списък. Сега сме поставени с Гърция, Австрия, Малта… На нашите критици да погледнат с какви мерки при нас постигнахме това и другите на какво ниво бяха: пълен локдаун, излизане с есемес… С чест може да кажем, че сме приключили третата вълна”, каза Борисов. Той допълни, че повечето ваксини са му стрували много усилия и „бели коси”.