Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция във велинградския район, където се изгражда нов път. Един от проектите е 12 километров път от Кръстава до Грънчарица.

Борисов бе посрещнат сърдечно от местните жители в Кръстева, където му благодариха за новия път, който са чакали от 50 години.

„Само двама премиери са идвали в селото – единият е Кимон Георгиев, който ни прекара електричество и вторият сте вие, който прекарва кръвоносната система – пътя. Ще го помним вечно“, каза един от местните жители в селото.

„Ей за това ги е яд, пък може да ме снимат гол колкото си искат“, каза премиерът на тръгване от селото.

Борисов инспектира района заедно с кмета на Велинград Костадин Коев, като те  посетиха и изграждането на околовръстен път на града.

 Финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков също придружават Борисов.

"Когато хората са доволни и аз съм щастлив. Ремонтът на Южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстното беше в много лошо състояние, лесно се наводняваше. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи", написа Борисов във фейсбук профила си.