Бившият премиер Бойко Борисов се срещна с членове на ГЕРБ, които обявиха, че са били заплашвани и тормозени преди изборите на 11 юли.

„Такъв страх аз не съм очаквал, че може да насадят. Това ли им е демокрацията? Така ли ни водят в Европа? Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се борим за демокрацията. За всички стана ясно как са спечелни изборите, под терор, за да може в парламента да си правят седянки. Такова безобразие, такова ниско продаваемо шоу, не е било. Кадрите на БСП са назначени, сега трябва да ги узаконят, а тези на ДПС са несменяеми. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват с тези хора“, заяви Борисов.

Бившият земеделски министър Десислава Танева  разказа, че в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и предложил да отиде в дома й. 

"Съгласих се, защото точно приготвях закуска на децата. След половин час дойдоха вкъщи и ме накараха да подпиша декларация. Поисках да я снимам, но не ми разрешиха", разказа Танева.

Борисов коментира и заявката на Асен Василев, че ще съберат около 2 млрд. повече приходи.

„Ти мислиш, че хората са забравили, че заради коронавируса увеличихме плащането на данъци до края на юни и сега ги отчитат като приходи. Кого лъжете? Ние сме на последно място по ваксинация в Европа, ще разболеете народа, сега бракувате ваксини, а после ще се препълнят болниците. Какво ще правите тогава, без ваксинация приходите не може да бъдат предвидени. Токът поскъпна, газта поскъпна – това ще се отрази, но когато хората  се усетят , че са излъгани тези вече няма да ги има“, каза още Борисов.

Според него единственият от когото зависи нещо е Станислав Трифонов, а той не е участвал в нито един дебат и консултация.

Борисов е категоричен, че плаващото мнозинство означава липса на отговорност и няма да доведе до нищо добро.