Възможно е на депутатите да бъдат представени допълнителни текстове в проекта за промени в Закона за радиото и телевизията, ако има консенсус по тях. Това заяви министърът на културата Боил Банов на онлайн среща с генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков, съобщава БНР. 

"Всички въпроси, свързани с мандатите и така нататък, са отворени за разглеждане и в крайна сметка моето становище е, че всеки би трябвало сега да даде на фона на това обществено обсъждане коментари, вече писмени, и, ако има обществен консенсус и консенсус сред експертите и в медийната среда, тези текстове, разбира се, могат да бъдат върнати и да бъдат представени от законодателя във вида, в който са изработени в работната група или допълнени с интересни мнения и становища по време на общественото обсъждане".

На свой ред Кошлуков даде висока оценка на качения за обществено обсъждане проект за промени в медийния закон:

"По темата, която повдигнахте, няма какво да ви кажа. Ние не се вълнуваме много от мандати. Освен това, ако си спомням добре, през годините ние се борихме именно за това - да може обществото на свободни избори да избира депутати, които независимо (да решат) да правят закони. Мисля, че това е само проект и не смятам, че ние тук в БНТ, или вие в министерството, или където и в която и да е група, определят дневния ред. Мисля, че това е парламентът, така че предстои депутатите да решават".