Акция на ГДБОП  затруднява преминаването на автобуси през граничен пункт „Капитан Андреево”, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той разказва, че щателно се проверяват всички автобуси и пътниците в тях, като поради тази причина от 6 часа сутринта до сега е преминал само един рейс. Леките автомобили преминават безпроблемно.

Припомняме, че трафикът през границата днес е засилен заради изборния ден. Стотици наши сънародници от Турция идват у нас, за да упражнят правото си на глас, като голяма част от тях са организират с автобуси. Рекорден брой изборни секции са открити тази година в Турция.

*Обновена – 10.25 

Затрудненото преминаване през границата продължава и към този час. Като пътници са блокирани вече около пет часа.

„Ние се прибираме от екскурзия в Турция и стоим с часове на границата. Тук в момента няма изборни туристи, а българи, които са отишли на почивка в Турция и искат да се приберат в страната си, за да упражнят правото си на глас, а не можем”, разказа друг наш читател, който е сред блокираните.

Изборният ден в Турция започна с помощта на указания за машинно гласуване на турски езикНякои членове на СИК били сменени в последния момент