Продължава операцията по издирването на оцелели от пламналия ферибот в Йонийско море край Корфу.  11 души от пътувалите на борда са в неизвестност, като сред тях 7 са българи. Вчера един човек от Беларус бе спасен от кораба. Той споделил пред аварийните екипи, че е чувал и други викове за помощ. 

Близките на мъжете, които са в неизвестност разказват, че до момента не са получили нито помощ, нито информация от страна на българските власти. Единственото, което се е случило е да им бъдат снети сведения за близките им.

Един от шофьорите, които са в неизвестност е Димитър Грънчаров от Хаджидимово. На 17 февруари той последно е писал на съпругата си, че се качва във ферибота и си търси свободна каюта.

 „Той спи обикновено в каюта, той е много смел и се надяваме и вярваме, че той ще е сред оцелелите“, коментира сестра му Катерина Милушева пред БТВ.

Друг от издирваните е Димитър Бояджиев, синът и дъщеря му продължават да го търсят.

За момента никой никаква информация не дава, казва синът Кристиян. Чакаме отговор от Морската администрация, казаха ни, че по обяд ще има информация, добави и дъщерята Янита.

Кристиян казва още, че не е успял да се свърже с никой на горещата линия, която е дадена от българските власти за информация.

От момента, от който разбрах, че баща ми е на този кораб, не съм спряла да разпитвам, казва и Янита. Тя споделя още, че няма отговор от никой и никой не е виждал баща й.

Българските власти чакат ние да им дадем информация, заяви тя.