Близки на блъснато и убито при пътен инцидент момче излязоха на протест пред съда във Велико Търново. Причината - днес, Апелативният съд, гледа делото срещу шофьора, който бе оправдан на първа инстанция. Случаят е от 13 октомври 2017 година. Тогава млад шофьор, с книжка от два месеца уби на тротоар двама мъже.

"Искам да се получи присъда за този случай. Това не е човешко и не е редно. Искам поне 7 години да му дадат, но такава трагедия не се преживява толкова лесно", каза майката на Красимир пред Нова телевизия.

"Искаме ефективна присъда. Моето момче никога няма да се върне повече, но искам справедлива присъда", заяви неговият баща.

Началото на заседанието е 9:30ч. в Апелативния съд. Тогава ще стане ясно дали това гражданско искане ще бъде удовлетворено за ефективна присъда.

Адвокат Димитър Марковски защитава водача, който връхлита и при сблъсъка отнема живота на двамата пешеходци.

"Изказвам съболезнования към семействата на починалите момчета, което е безспорно голяма трагедия. Дали са му най-голямото възможно условно наказание и са му отнели книжката за изключително дълъг период от време", каза Марковски.