Стотици пловдивчани приеха със сърце и на дело каузата „Сподели Великден“. В следствие на това за часове се изпълни всеки квадратен метър, отделен за съхранение на даренията.

Благодарим на всички, които се включиха в кампанията. Благодарим на тези, които споделиха своя Великден с тези, които нямаха възможност да посрещнат с трапеза Възкресение Христово!

Организаторите на акцията - клуб "Бушидо" и комплекс "5 POINTS", съвместно с Областния съвет на Българският червен кръст и с подкрепата на Община Пловдив, обявиха, че пунктовете за събиране на дарения днес няма да функционират. Това ще даде възможност всички набрани храни към този момент, да бъдат разпределени и раздадени на всички нуждаещи се. 

Още вчера доброволци от БЧК и от клубовете в комплекса започнаха доставянето на Великденските пакети по домовете на хората. Освен нуждаещи се домакинства, кампанията подкрепи и полицаите, които неуморно стоят на 13-те контролно-пропусквателни пунктове на Пловдив. Вчера те бяха посетени от доброволците и им бяха раздадени козунаци, а днес акцията по раздаване продължава в пълна сила.

В благотворителната инициатива се включиха много граждани, както и големи компании - производители. Производителят на млечни продукти "Бор Чвор" дари 600 кисели млека,  620 литра прясно мляко, моцарела и кашони с ореховки. Захарна фабрика помогнаха с бисквити и сушени плодове, производител на захарни изделия също дари голямо количество шоколадови изкушения.  "Екоприм" предостави на кампанията голямо количество ориз. 

Кампанията бе подкрепена и от звездата Ивана, която изнесе онлайн концерт от "Бушидо"а. Близо 40 000 човека гледаха и слушаха най-големите хитове на звездата. Част от тях се включиха с благотворително с поздрави към свои приятели, а събраната сума е близо 360 долара. Благотворителната кауза, в която ще бъде вложена сумата, ще бъде избрана от певицата. 

TrafficNews е медиен партньор на събитието.