Бивш надзирател от затвора в Пазарджик е обявен за общодържавно издирване, след като пробил дупка в телената ограда на пловдивската психиатрия и избягал през нея. 38-годишният Стойчо Цвятков се измъкнал по време на раздаване на обяда. Той бил настанен в лечебното заведение на 18 март т.г. Същия ден в 13:20 часа спрял влак на гара Стамболийски.

"Изскочил е на линията с маска на лицето, нож в едната ръка и надгробната плоча на баща му в другата. Бил се залял с нафта. В последния момент машинистът ударил спирачка, а Стойчо хукнал през нивите, но малко по-късно бил заловен от полицията", разказа служебният му адвокат Иван Шилев.

Той уточни, че Цвятков е бил закаран в психиатрията, за да му бъде изготвена експертиза. Страдал от параноидна шизофрения и няколко пъти е лежал в специализираната болница в Раднево. Заради заболяването си е бил освободен от пазарджишкия затвор. Оттогава състоянието му още повече се влошило.

След инцидента на жп линията е трябвало да остане в лудницата под тепетата 7 дни, докато му извършат необходимите прегледи. Прокуратурата е внесла в съда искане за принудителното му лечение, но тъй като той е в неизвестност, делото все още не е насрочено. Беглецът не е открит в квартирата си в Пазарджик. Хазяите му заявили пред полицията, че я напуснал.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg