Хубава работа, ама българска. С тези думи може да се опише строежът на жилищна сграда в столичен квартал.

Работата по блока започва преди 30 години. Строежът после е бил оставен и едва преди 10 години започват довършителни дейности.

Сградата, не само, че не е приключена, но и изглежда, че е крива. Това става ясно, след като потребител във Facebook публикува снимка на блока.

Въпросният строеж се намира на столичните кръстовища на бул. "Сливница" и бул. "Константин Величков", точно зад Професионална гимназия по електроника "Александър Степанович Попов".

Наклонът, който ясно се вижда на снимката, е на една от носещите стени. Това прави сградата сравнително опасна, тъй като при изграждането на конструкцията нагоре всичко останало е криво. Междувременно обаче апартаменти вътре все още се продават.

Кандидат купувач, който е бил на оглед на имот, намиращ се в сградата, твърди, че положението вътре не е никак по-различно. Дупчени са стени, в основите, положени преди 30 години, стърчи оголена арматура.

Цените на имотите обаче били атрактивни - от около 1000 евро на кв.м., заради което много хора са си купили апартамент на зелено.

Според друг потребител, който твърди, че живее срещу строежа на въпросния блок, качеството на изпълнение се вижда с просто око и то отдалеч. Той твърди, че постоянно се ронят парчета бетон, а ученици от близките училища висели по високите етажи, защото строежът не е обезопасен и изглежда е напълно достъпен.