Бетонният мост ще се запази като връзка, гарантира кметът Здравко Димитров. Запитан кога ще бъде демонтиран – преди или след пробива под гарата, Зико заяви, че не иска да бърза с коментар.

„Имахме среща с НКЖИ. Ще разберете скоро как ще се случи пробивът под гарата. Каквото и да кажа, започват веднага интерпретации. В такъв вид може би Бетонният мост няма да съществува, няма и как, но връзката ще бъде запазена”, каза кметът.

Припомняме, че миналата седмица кметът се срещна с изпълнитeлния диpeĸтop нa HKЖИ инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи и мениджмънта на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД.

До 15 юли в Община Пловдив ще бъде внесен технически проект за строителството на пробива под Централна жп гара.  Летните месеци ще се използват за подготовка на строителната площадка и доставката на материали. Прави се всичко възможно строителството да стартира в рамките на тази година. 

От нея стана ясно, че от НКЖИ са поели ангажимент за проектирането на нова пътна връзка "Бeтoнeн мocт". Строителството му ще започне, след приключване на работата по пробива под Централна гара и подлезът „Модър-Царевец“. Очакванията на двата обекта да бъдат завършени в рамките на две години и половина.