"Не мога да ви опиша как се чувствам като родител! Детето ми отиде на една екскурзия, а си го прибрах в катафалка!" Това сподели пред репортер на TrafficNews.bg бащата на загиналия Тоско - Георги Бозаджийски. Пред журналисти той благодари за оказаната подкрепа от страна на граждани и фенове на ФК "Ботев". 

Стотици привърженици на тима и приятели на загиналия се събраха преди час пред бившето генералното консулство на Гърция. Те настояват за справедливост и доживотни присъди за убийците на Тоско Бозаджийски. Сред тях са и пострадалите в мелето в Солун. Преди минути протестиращите потеглиха на шествие по улица "Гладстон", което ще стигне до стадион "Христо Ботев". В момента улицата е блокирана, като се очаква да бъде ограничено движението и по бул. "Източен".

"Те са братчета на моето момче. Оттук нататък не трябва да се примиряваме с това, което става. Трябва да има наказани, осъдени, да има справедливост. Не може да бъдеш нападнат и пребит жестоко насред улицата и това да бъде забравено", призова той. 

Припомняме, че двама привърженици на гръцкия "ПАОК" бяха арестувани за убийството на Тоско. Те са участвали в мелето заедно с още 18 души. Единият от задържаните бе освободен, като му бе наложена забрана да напуска Гърция. Другият остава зад решетките. Георги се надява да бъдат установени всички 20 души, които по един или друг начин са станали съпричастни към смъртта на детето му. 

"Информацията е за 20 нападатели, въоръжени с бухалки и тръби. Надявам се всичко да се реши по законен начин", сподели още той. Досега бащата не е бил викан в полицията във връзка със случая.  

Бултрасите - на протест в Пловдив, искат справедливост за убийството на ТоскоСред тях са и запалянковците, пострадали в мелето в Солун

Разпитват двамата задържани в Солун за убийството на ТоскоРазследването продължава