Бащата, пребил дъщеря си във Варна, ще остане постоянно в ареста, реши Варненският районен съд и така уважи искането на прокуратурата. На Христов е наложена най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража".

Побоят над 14-годишната Девора бил нанесен на 1 март в дома на бащата. Подробности в хода на делото разкриха, че домът на 45-годишният Христо Христов е всъщност собственият му хотел. Хотелът, който носил името на дъщеря му.

Причината за побоя били... пари. Оказало се, че 45-годишният варненец кътаб 2500 евро, а дъщеря му си прибрала 1200 лева от тях. Сумата била открита в учебник на тийнейджърката, а това станало повод и за последвалия побой.

Част от парите, които Девора взела от баща си, изпратила на майка си и на приятели, които били задлъжнели.

Момичето беше настанено в болница с множество травми заради побоя. Полицията пристигнала на място малко след това. Тогава Христов избягал от мястото през прозорец и бил задържан малко по-късно от прокуратурата.

В момента Девора е освободена от болницата. Момичето ще подаде жалба и срещу майка си, защото я биела с точилка, пишат от "Дарик".

Според адвокатите 45-годишният баща направил опит за самоубийство, след извършване на престъплението. Христов пристигнал в съда с превързан крак и патерици.

Пред магистратите по-голямата дъщеря на 45-годишният мъж обясни, че върху нея също е бил оказван тормоз, "но е било с причина".

По думите й повод ставал непослушание от тяхна страна и оправда действията на баща си като начин за възпитание от страна на родителя.

"Винаги ми е казвал в прав текст – това и това не е така. Перфектно се разбирам се него и затова ще живея при него", каза още Ванеса.

Бащата, пребил дъщеря си във Варна, се ядосал заради изчезнали пари14-годишното момиченце е в болница