Баща и син Кантарджиеви се виждат почти всеки ден  черпят опит един от друг. Обсъждат теми основно за медицина, а никога не говорят за секс, политика и футбол. Д-р Весел Кантарджиев  е избрал също да последва примера на баща си проф. Тодор Кантарджиев и да стане лекар. Той се занимава в областта на дерматологията.

„Трето поколение съм доктор, още от малък ми беше ясно, че ще стана такъв, Израснал съм изцяло в медицинска среда и нито за секунда не съм си представял живота си без да бъда лекар. Работата и семейството ми са най-важните неща в живота ми.  Ние оперираме хора със злокачествени образувания, псориазис – което е един голям проблем, тъй като можем да заразим и близките си. Лекуваме и различни автоимунни заболявания“, каза Весел Кантарджиев.

Той определя баща си като мил и грижовен, но в същото време строг. Особено когато е ставало въпрос за обучението му. Младият доктор обича да се разхожда на открито и да кара колело.

Баща му пък предпочита да чете книги на историческа тематика, както да гледа и такива филми. Често излиза и с кучето си на разходка. Тодор Кантарджиев коментира и проблемите в системата.

„Трябва да се направи първо реформа в общественото здраве и тогава вече да се направи такава и при здравните фондове и осигуровките“, каза той.

Професорът заяви и че един от проблемите на обществото е голямото недоверие.

„ Хората са подозрително, не се вслушват в нашите съвети. Когато преди време обявих да не се ходи с неимунизирани деца за морбили в градове, в които има огнища, веднага след това ми се обадиха 8 колеги, за да ми кажат, че вече имат резервация с внуците и трябва да отидат. Не знам какво очакваха да им дам индулгенция ли?“, каза той.

Според сина му има някои ваксини без които не може и такива, които не са задължителни. Това трябва да е мнението на всеки образован човек, каза той.

И двамата определиха, че масовото разпространение на фалшива информация в социалните мрежи създава много проблеми.

„Всеки, може да си пише каквото поиска.  Особено за ваксините има страшно много неща, които не са верни. У нас на година има около 10 деца, които имат някакво странично не желано явление след ваксинация. За съжаление в публичното пространство  това се пресилва. Примерно – беше разпространено, че момиченце на 12 години е умряло два часа след ваксина във Великобритания. Така се получава, когато не кажеш цялата истина. Детето е имало тумор, като състоянието и е било много тежко“, каза Тодор Кантарджиев.