За празничните Великденски дни хотелите и къщите за гости в Банско и село Баня ще се пукат по шевовете си – цялата леглова база е резервирана.

За гостите се готвят изненади, обещават хотелиерите. Освен богатите трапези с местни гозби всеки пожелал може да участва в боядисването на яйца, месенето на козунаци и в приготвяне на задължителното агнешко.

В къщите за гости в Банско, които са предпочитани от туристите, нощувка и закуска струва 20-30 лева на човек.

В тризвездните хотели цените на празничният пакет за три нощувки започват от 120 лева на човек, а в четиризвездните цените са по-високи.

Хотелиери споделят пред "Монитор", че цените са по-ниски в сравнение със зимните месеци.

В разложкото село Баня, което е предпочитано място за СПА ваканция, няма да има свободно легло, местата за настаняване са резервирани на 100% за великденските празници.

Според Мария Юрганчева, кмет на селото, очаква се жителите му да се удвоят, като се има предвид, че хотелите и къщите за гости разполагат с около 2300 легла.

Резервациите са предимно от българи, но се очакват и гости от чужбина.

Кметицата уточни, че цените са приемливи и хотелиерите предлагат цени за всеки джоб. В къщите за гости цената за нощувка е 10-15 лева на човек, в семейни хотели цената е 20-25 лева на легло, а в луксозните хотели цените започват от 80 лева.

Юрганчева допълни още, че селото, което е утвърдено като балнеоложки център, привлича туристите най-вече с минералните извори и паметниците на културата – старата Римска баня.