Пловдивчанинът Наско Вълев, който от 24 години живее в Съединените щати,  стигна до финала на конкурса "Произведено в Америка"  с българско кисело мляко  "TRIMONA", което той произвежда там, съобщи БНР.

Така американците научават за уникалното българско кисело мляко, което никой не може да ни отнеме - казва с  гордост Наско Вълев. Със същата гордост, с която разказва на всички в Америка, че Пловдив е  европейска столица на културата.

Наско Вълев Агроинженер по образование, завършил някогашното ВСИ в Пловдив и  музикант по призвание- точно като ТомаС пространов, след разнообразието от различни занимания в САЩ,  започва производството на кисело мляко   "TRIMONA", което  е на  финала на конкурса "Произведено в Америка", в който   финалистите са 519.

Всеки може да подкрепи неговото участие в конкурса, като гласува във Фейсбук страницата. Опцията е 6 пъти на ден. А от гласуването зависи победителя.

Толкова много обичам Пловдив, а съм далече от него - казва Наско Вълев в интервю на живо от Ню Йорк - всички и всичко в Пловдив ми липсва.

Защо още съм тук ли, за да кажа на света, че има такъв град като Пловдив. Ние сме наравно със света. Не трябва да гледаме надолу, добави още Наско.

TrafficNews.bg