Споразумение за 18 месеца условна присъда и 3 години изпитателен срок е сключил с прокуратурата пенсионерът Симеон Стоев, който открадна пистолета след самоубийството на бизнесмена Данаил Божилов в Лаута.

„Прибрах оръжието защото в парка се навъртат наркомани и можеха да го откраднат. Всъщност исках после да го върна в полицията, за да може пък полицаите да ми съдействат да си получа седемте заплати, които ми дължи управителят на фирма „Омега-Т””, коментира бай Симо пред съдебната зала.

Той работел като физическа охрана на обект, но фирмата затънала финансово и той не успял да си получи дължимите заплати, които са в размер на 14 000 лева.

„За какво да лежа в затвора, да не съм убил човек. Аз помогнах на полицията, показах им къде съм  скрил оръжието”,  е защитната версия на пенсионера.

Вторият пистолет, който криминалистите открили скрит в печката, бил много стар и останал още от годините, когато е бил граничар.

„Имал съм най-различни оръжия - пушки и автомати, но това беше отдавна” призна бай Симо и заяви, че докато е бил на границата му се е налагало да използва оръжие, но отказа да каже дали е стрелял срещу хора. Най-голямото му желание е било да отиде в парка да разходи кучето си Рекс.

"Съжалявам, сгреших", бяха последните думи на пенсионера в съдебната зала.

Съдът одобри сключеното споразумение.