74-годишният бивш граничар от Пловдив Симеон Стоев, който отмъкна пистолета от трупа на самоубилия се през лятото бизнесмен Данаил Божилов, се изправя пред съда. Възрастният мъж е привлечен като обвиняем за държане на две огнестрелни оръжия без разрешение.

Бай Симо беше задържан след като стана ясно, че той е прибрал и задържал пистолета, с който се е самоубил бизнесмена Данаил Божилов. 

През август месец Районният съд му наложи мярка за неотклонение "домашен арест". По време на съдебното заседание, възрастният мъж обясни, прибрал пистолета, защото в "Лаута" имало "много наркомани", които щели "да се избият", ако оръжието попаднело в ръцете им. Заради негов сън обаче, след това не е предал пистолета на полицията. Стоев се уплашил, че ако върне пистолета, ще обвинят него за случая. 

Стоев твърди, че когато полицията дошла у тях, той им показал печката, където бил оставил оръжието.

За това престъпление се предвижда наказание от 2 до 8 години затвор.

Заради липсващото оръжие в продължение на няколко дни полицията работеше активно по версията "убийство". В последствие в джоба на дънките на мъртвия мъж бе открито предсмъртно писмо, в което той обясняваше мотивите за фаталното си решение, а именно финансово задължение към брат си.