Банковата служителка от Дулово, арестувана за присвояването на 188 000 лева от сметка на клиент не е в неизвестност, заяви Окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев.

На 29-годишната Севим Хасан бе повдигнато обвинение за извършено престъпление по смисъла на член 203 от НК за извършено длъжностно присвояване в особено големи размери, а наказанието, което предвижда закона е лишаване от свобода до 20 години. Тя бе арестувана в четвъртък, като мярката за неотклонение е била „задържане под стража” за 24 часа, пише 24 часа.

Късно вечерта обаче е била изпратена в Спешно отделение на Силистренската болница, където лекарите са установили остър хепатит. Трябвало е на другия ден да постъпи в Инфекциозно отделение, но така и не се е появила, потвърди директорът на МБАЛ – Силистра д-р Даниела Костадинова.

"Имаме информация за нейното местонахождение", съобщи прокурор Желев. Не е изчезнала, допълни той. Припомняме, че от Прокуратурата в Силистра вчера съобщиха, че заради здравословното й състояние е била определена парична гаранция от 10 000 лв. и постановена забрана да напуска страната.