Един от арестуваните при сблъсъци между полиция и протестиращи вчера пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството е областния координатор на партия "Възраждане" за област Пловдив Ангел Георгиев. 

Вторият арестуван също е от водещите редици на политическото формирование - Веселин Вешев, който бе в листите на партията във Варна на местните избори през 2019.  

Според информацията, изнесена от "Възраждане", двамата партийни членове все още са в ареста. Други двама са били освободени след разпит. Припомняме, че по време на митинга, протестиращите се опитаха да нахлуят в сградата на МРРБ, а униформени използваха лютив спрей, за да ги обезвредят. 40 души са обгазени, а двама полицаи са пострадали. 

Припомняме, че протестиращите настояваха за оставката на министър Петя Аврамова заради безводието в Перник, а именно водачът на партията Костадин Костадинов призова по време на митинга да се нахлуе в сградата. Първоначалните викове за оставка спрямо Петя Аврамова преминаха и към искане за оставката на цялото правителство.

Според публикации с видеа на протестиращи и партийци, спрямо арестуваните е употребена сила и репресивни действия без да е боло необходимо. Към момента няма повдигнати обвинения на никой от задържаните. 

Сблъсък! Протестиращи щурмуваха МРРБ, има ранени полицаиУниформените отговориха на тълпата с лютив спрей