Трима свидетели по делото КТБ, сред тях и адвокат, са прибрани в ареста. Георги Георгиев, близък на семейството на банкера беглец Цветан Василев, Здравко Босаков и Мартин Апостолов, защитник по граждански и търговски дела, били задържани в петък. В събота те са привлечени като обвиняеми по делото на съпругата на Василев - Антоанета, и им е наложен 72-часов арест, потвърдиха от прокуратурата.

Обвиненията са за пране на пари през 2013 г. Разследването е свързано със средствата, придобити от бившия собственик на КТБ Василев и негови приближени, подсъдими по делото за фалита на банката. Един от арестуваните бил подведен под отговорност за пране на 30 000 евро, а друг - на около 50 000 евро. Днес се очаква прокуратурата да поиска от спецсъда да наложи постоянен арест на тримата задържани. Очакваше се това да стане още в неделя, но до късно следобед искане не бе внесено. Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, потвърди за арестите, но отказа подробности. Със защитата на Мартин Апостолов се е ангажирал Христо Ботев, който е адвокат и на семейство Баневи.

“Подал съм сигнал до Висшия адвокатски съвет и Софийската адвокатска колегия, че има арестуван колега, който е изпълнявал служебните си задължения”, заяви пред “24 часа” адвокат Ботев. Кантората на Мартин Апостолов не била претърсвана. На 10 януари с обвинения се сдобиха други свидетели по мегаделото “КТБ”. Сред тях бе Никола Киров, доверен човек на Цветан Василев в оръжейния бизнес и финансов директор на “Дунарит”. Материалите срещу тях са били отделени от голямото дело за фалита на банката. Следствени са 5-има души. Според обвинението те получили през 2013 г. 2,5 млн. коледни бонуси от т.нар. черна каса на Цветан Василев. Разследването срещу петимата започнало през 2015 г. и първоначално било за укриване на данъци.