Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че най-вероятно до края на седмицата ще бъде възобновена ваксинацията с "АстраЗенека". Припомняме, че след смъртен случай в Пловдивско на жена ваксинирана с "АстраЗенека" ваксинацията с препарата беше спряна. 

"Отговорността за ваксините носят европейската агенция по лекарства и европейската комисия. Комисията ни посочи одобрените ваксини. Да не ни прехвърлят вината. Искаме пропорционално разпределение на ваксините. Ние сме поръчали от всички ваксини от Астра Зенека са 4 млн. от Пфайзер почти 4 млн., но единствено Модерна си изпълняват задълженията и предоставят необходимите дози ваксини.  Единствено модерна си изпълняват ваксините. Комисията ни посочи одобрените ваксини. Ние сме действали винаги дисциплинирано и точно", заяви премиерът Борисов от Рожен, където посети обсерваторията. 

"До сряда - четвъртък се очаква оценката за "АстраЗенека". Най-рано в четвъртък ще можем да възстановим ваксинациите с "АстраЗенека". Ваксинираните с ваксината не трябва да се притесняват. Проблемът е, че ваксините не идват на време, а това не е наша вина", заяви министър Ангелов. 

Премиерът заяви, че ваксинацията с "АстраЗенека" е спряна, за да е сигурно, че всичко е наред не на 100, а на 1000%.