Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов призова парламентарните групи да дадат предложения за членове на НОЩ, които да се справят по-добре с управлението на пандемията, отколкото досегашните. От парламентарната трибуна той отново подчерта, че здравните власти са се справили добре с овладяването и на третата вълна.

"Няколко дни слушам как различни представители на партии предлагат членове за Националния оперативен щаб. Имат идеи за неговите функции и действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията в България, моля дайте вашите предложения за членове по начина, по който ги заявихте в коларите на НС. Бяха изказания мнения, че хирурзи не могат да управляват пандемията, а аз твърдя, че тя до момента се управлява успешно. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно от третата вълна.  Нека бъдем отговорни към българските граждани. Утре ще дадем поредния брифинг. Моля, ако днес е възможно, нека НС вземе решение и да даде членове на НОЩ, които до края на деня да бъдат конституирани", каза Ангелов.

"Поисках думата във връзка с многото изказвания, свързани с Националния оперативен щаб. Изключително съм доволен, че днес виждам всички спокойни. Разумът започва да се връща. От самото начало на пандемията твърдя, че тя може да бъде овладяна с три неща - разум интелект и дисциплина. Единствено и само единни можем да се изправим и да победим пандемията", уточни той.