Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Това се посочва в позиция на министъра на туризма Николина Ангелкова, изпратена до медиите, по повод твърдение на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев, че се "опитват да го сплашат, след като е казал, че управлението на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите".

По-рано той обяви, че маскирани и въоръжени са опитали да влязат в къщата му до Евксиноград снощи, пише Dir.bg. Според него целта е била сплашване, тъй като преди два дни дал много остро интервю, в което основният акцент бил начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, които предоставяли индустрията в ръцете на мутрите.

Трима маскирани нахлуха в дома на бивш зам.-министърБранимир Ботев смята, че се опитват да го сплашат, след като е критикувал управлението

"Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм", се посочва още в позицията на Николина Ангелкова.

Бранимир Ботев, който в момента е директор на Европейския институт за стратегии и анализи, обяви още, че ще даде по-късно днес пресконференция, ще информира и всички посолства, защото няма да прости това посегателство върху семейството му.

"Подробно ще разкажа цялата информация, която знам за концесионирането на плажовете", каза още Ботев.