Шеф Андре Токев коментира присъдата си от 7 месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние.

"Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание. Благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден период. Няма как да върна времето назад, но искам да дам пример и хората да разберат, че съм готов да поема отговорността за случилото се“, заяви Токев пред bTV.

"Вярвам, че няма по-добър учител от живота, който ни поставя ежедневно в различни ситуации, за да се поправим", добави известният кулинар.

По-рано днес стана ясно, че Токев, който през ноември 2021 бе хванат да шофира колата си пиян и по джанти, влиза в затвора.
 
Той е сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от Софийския районен съд. Токев се е признал за виновен и е получил 7 месеца ефективно наказание.
Готвачът обаче има и 3-месечна условна присъда, постановена от варненския съд, отново за шофиране в нетрезво състояние. Тъй като повторното деяние се случило по времето на изпитателния му срок, към седемте месеца се прибавят и предишните три.

От 10-те месеца кумулативна присъда ще се махнат малко над два, през които е Токев бе под домашен арест.