След две последователни ало измами в Пазарджик, полицаи от града успяха да хванат посредник. Първата измама е извършена на 23 януари в домът на 71-годишен мъж от града. Обадил му се непознат, който се представил за следовател.

Била използвана познатата до момента схема, при която измамникът успял да заблуди пенсионера, че е служител на реда, разследващ телефонни измами. След около час възрастният мъж хвърлил през терасата на жилището си полиетиленова торбичка със 100 лева и бижутата на съпругата си.

Далеч по-сериозен е случаят с 69-годишната жителка на Пазарджик. Тук схемата на телефонната измама била същата, но жената се оказала далеч "по-усърдна" в събирането на средствата. Тя отишла до клон на местна банка, откъдето успяла да изтегли от личната си сметка сума от 28 000 лева. Жертвата поставила парите в найлонова торбичка и ги занесла под пейка в кварталния парк.

Междувременно след получаване на сигнали за случилото се, както и за множеството опити за телефонни измами полицаи в града започнали разследване. След упорита работа те успели да установят посредника, който вземал парите от местата на които ги оставяли жертвите.

Задържан е 26-годишен мъж. Работата на разследващите продължава за изясняване на евентуалната му съпричастност и към други извършени престъпления на територията на региона и страната.

По случая се води полицейско производство под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.