Няма бизнес в България, а дори и Европа, който може да издържи шест месеца без да работи. Така председателят на българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов коментира най-лошата прогноза за отварянето на заведенията чак през месец март 2021 година.

Той заяви, че бранша е солидарен, ако става  въпрос за затваряне само в рамките на няколко седмици, но въпреки това има много противоречия.

„Не сме много наясно, защо първо нас затварят, при условие, че имаше доклад, че заведенията са на 10-то място по възможност за заразата, преди това има много други – като офиси, фабрики и училища“, коментира през Нова Алибегов.

„Надяваме се час по-скоро да отворим целия сектор и да няма ограничения. Готови сме на компромиси, ако се стигне до отваряне в този месец, тъй като декември е много важен за нашия бранш“, каза той.

Той категорично заяви, че са взети всички мерки за опазване на персонала и именно това е показала статистиката.

„През последните месеци персоналът в заведенията е  с маска или шлем. Ние нямаме болни от персонала, което е много добре. Това означава, че мерките, които сме спазили са били добри и сме запазили служителите си“, категорично заяви той.