Комисия от общински съветници от различни политически сили провежда в момента избор за председател на Общинския съвет. Предложенията са две - бившият зам. кмет по културата Александър Държиков и съветника от Демократична България Веселка Христамян. Г-жа Христамян бе предложена от групата на ДБ, като отговор на "предварителните договорки и да не куца демокрацията". Думите на Веселина Александрова бяха продължение на речта на шефа на групата на БСП Николай Радев, който заяви, че през последните 4 години демокрацията в Пловдив  е куцала и предишния кмет  не се е вслушвал в предложенията на другите политически формации. Загърбил е много от проблемите на хората за сметка на инфраструктурните проекти. Радев пожела на новия кмет да се вслушва повече в гласа на съвета. 

 
Членове на комисията са Стефан Дедев /ГЕРБ/, Гергана Стоянова /Съюз за Пловдив/, Тодор Стоилов /БСП/,  Димчо Петров/НФСБ ВМРО/, Едуард Сарафян /Кауза Пловдив/, Йордан Иванов/ ДБ/, Дончо Киров /ЗС "Александър Стамболийски/. 
Николай Радев предложи промяна в процедурата , в бюлетината да се сложи трето квадратче - Не избирам никого. Допълнението обаче не бе прието. 
 
Гласуването тече в момента. Гледайте НА ЖИВО!