"Тате, мен ще ме откраднат", предупредила по телефона баща си 13-годишната Александра Любенова Сивриева, наричана от близки и приятели Севджан.

13-годишната ученичка от Провадия е в неизвестност от 16 дни. На 22 март между 9 и 11 ч сутринта Александра отишла до близкия магазин за цигари и кафе. Съседско момче я видяло да се качва в кола. Не запомнило обаче марката и номера на автомобила. Оттогава следите на момичето се губят.

Три дни преди изчезването то говорило по телефона с баща си Любен Демиров, който работи в Германия. Там на гурбет са и майката, както и по-голямата ѝ сестра. Александра отказала да отговори на настоятелните му въпроси дали я заплашва някой. Баща ѝ я питал няколко пъти, но тя нищо не му казала, обяснява Снежана Христова, първа братовчедка на Александра.

Роднините на девойката предполагат, че е отвлечена, за да я омъжат насила, пише 24 часа. Те дори смятат, че похитителите са от бургаските градчета Девня или Синдел. Други пък смятат, че е похитена заради откуп, а не за булка.

Според местни хора момичето било харесано от младо момче от ромски произход и било откраднато според техния табиет.

До преди няколко месеца Александра, която на 8 май ще навърши 14 г., ходила на училище. Близките ѝ обаче я спрели, защото планирали да замине в Германия при родителите си. Те пък трябвало да се приберат за няколко дни около рождения ѝ ден, за да подпишат документите за издаването на първата ѝ лична карта.

Още новини ТУК