Ротаракт и Български Червен кръст – Пловдив с подкрепата на Районен център за трансфузионна хематология организират съвместна кръводарителна кампания на 18 – ти октомври 2019 г. "В кръвта ти е да спасяваш животи" е мотото на инициативата тази година. Напомня ни, че всеки от нас е способен да помогне. Основните организатори на кампанията са Ротаракт клуб Пловдив Ротаракт клуб Пълдин., Ротаракт клуб Филипопол, Български Червен кръст – Пловдив и компанията Christian of Roma.

Обща информация

На 18-ти (петък) октомври 2019г. от 11:00 ч. до 16:00 ч. в сградата на Областен съвет на БЧК - Пловдив- на адрес: ул."Стойчо Мушанов" № 48. Там всеки желаещ ще може да дари кръв.

Главната мотивация на организаторите за провеждането на кампанията е проблемът, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители на годишна база.    

Целите, които се поставят чрез инициативата са:

- да мотивираме повече хора да дарят кръв по време на и след провеждането на кампанията]

- да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за първи път;

- да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;

- да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Организаторите оценяват подкрепата на всеки, който ще „даде пет“ и ще се включи  в кампанията и благодарят на всички партньори, които станаха съпричастни към тази кауза!

Специални благодарности за подкрепата на Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив и фирма Christian of Roma!

Дейности на 18.10.2019 година:

18.10.2019 г. - 11:00 – 16:00 часа – Провеждане на кампания по доброволно безвъзмездно кръводаряване в сградата на Областен съвет на БЧК – Пловдив на ул. „Стойчо Мушанов“ №48.