Масирани проверки на водачи на МПС по маршрутни линии, автобуси от градски и междуградски линии осъществиха в рамките на днешния ден служители на пловдивската полиция.

Служители на областната дирекция извършиха 439 проверки на водачи на моторни превозни средства.

Констатирани са 214 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са 32 акта за установяване на административно нарушение и 142 глоби по фиш. 8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление на превозни средства без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

9 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан, а в три от случаите са съставени актове за установена техническа неизправност на превозните средства.

В полицейския арест са задържани трима водачи- за неправоспособност, шофьор, управлявал нерегистрирано МПС и дрогиран водач. Шестима от проверените участници в движението са с актове за нередовни пътни документи.

На водачите на МПС са съставени 43 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на проверките са съставени 28 фиша за неправилно паркиране и престой и 71 фиша за извършени други нарушения.

Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт за превоз на пътници са 91 броя. Констатирани са 25 нарушения и са съставени 35 глоби и 10 АУАН. По време на проверките на 38 от водачите са връчени и електронни фишове за вече извършени нарушения.