Смилен Вълов, който е част от екипа на Агенция по заетостта повече от 16 години, е новият изпълнителен директор на институцията, предаде NOVA. Днес той беше представен в новата си роля пред колегите от Централно управление на Агенцията лично от министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и двамата заместник-министри Лазар Лазаров и Иван Кръстев.

Смилен Вълов започва професионалната си кариера в структурите на Агенция по заетостта като експерт и в резултат на успешното си служебно развитие става част от ръководството на Агенцията. Той е дългогодишен главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти”.

„Благодарен съм за доверието! Агенцията по заетостта отдавна е свързана с моя професионален живот. Ще подходя с отговорност и воля да прилагаме най-добрите експертни решения в работата, за да утвърждаваме имиджа на Агенцията като една съвременна и модерна институция”, каза г-н Вълов.

Министър Гьоков пожела успех на новия изпълнителен директор на отговорния пост. Той отбеляза, че изборът му на ръководител на Агенцията по заетостта е бил лесен, защото г-н Вълов е човек, който познава добре естеството на работата и системата. „Убеден съм, че новото ръководство ще продължи да следва поставените високи цели, ще работи на пълни обороти и ще се справя с предизвикателствата, за да можем да предлагаме съвременни услуги на пазара на труда”, подчерта той.