Готви се физическа саморазправа с Цветан Василев, има опасност за живота му. Информацията е от преди две седмици. Поръчката идва от България, а извършителите не са от България, от друга страна са.

Това обяви пред Нова телевизия Константин Симеонов, адвокат на банкера Цветан Василев.

„Всичко около КТБ е проекция на действията на служителите, свързани с БНБ и прокуратурата. Двете институции имат доста съгласувани действия. Те именно с действията си предизвикаха ситуацията в КТБ. Прави са хората да протестират, защото имат пари в банката, а никой не има дава отговори”, обясни още адвокатът.

Той е на мнение, че Цветан Василев не може да се върне в България, защото у нас има заповед за неговото задържане.

„Трябва да бъде отменена заповедта за задържането му. Тук има нещо интересно. Заповедта е от 28 юли... Защо прокуратурата мълчеше за това?”, попита Симеонов.

Относно обвиненията, че банкерът е разследван за пране на пари в Швейцария и Лихтенщайн, юристът каза: „Не сме уведомени официално. Прокуратурата работи през медиите. Пуска информация, но до нас няма официална информация. Относно имотът в Швейцария, той е закупен преди две години – през 2012-а. Прокуратурата има документи за сделката. Парите, с които е закупен имотът, са от заеми. Няма фирма, която да дължи пари за имота. Имайте предвид, че Цветан Василев е платил данъци върху 160 млн. лева приходи. Мага да кажа, че семейство Василеви няма намерение да ползва жилището. Подозирам как се стига до тази информация. Тя най-вероятно изтича от Бисер Лазов и Теодора Танева, които са основни свидетели срещу Василев. Има много документи, които ги уличават в извършване на престъпления, които ще се разследват.”

TrafficNews.bg