40 дни след убийството на 24-годишния Димитър от Цалапица семейството му твърди, че не получава никаква информация по случая. Протестите не стихват, само за миналата седмица те бяха четири.

„Хората с основание са разтревожени. В един изключително дълъг период от време този човек не е докаран в България. Ако има издадена европейска заповед, считам, че 40 дни са изключително дълъг период от време, в който едно лице, което пребивава на територията на ЕС, да бъде локализирано, задържано и върнато, за да търпи наказание“, коментира пред bTV Антоанета Николова, адвокат на майката на Димитър.

„Заповедта за арест може да бъде предоставена, ако прокурорът разреши. Днес сме се разбрали да подам молба до прокуратурата и да поискаме да я видим, защото тя стои някак имагинерно“, каза още Николова.

„Майката на Димитър ми сподели, че има близка в Хамбург, която е отишла в полицейския участък там, за да поиска информация дали заподозреният Рангел Бизюрев се издирва. Хората са проверили и са ѝ казали, че нямат данни в тяхната информационна система това лице да се издирва“, разказа още адвокат Антоанета Николова.

Жители на Цалапица отново на протест! Блокираха пътя Пловдив-Пазарджик"Справедливост за Митко", скандираха протестиращите