„Полицаят Делян Палазов е нарушил закона, като е излязъл пред камиона и е влязъл в средна лента. Героичният привкус, че той е спасил човешки живот е излишен”, това заяви адвокат Марин Марковски по време на делото срещу клиентката му Катя Лерца. В 30-минутна пледоария той изтъкна, че Лерца не трябва да влиза в Сливенския затвор, защото ще стане по-зла. Там имало само циганки с ужасяващи престъпления.

Адвоката на вдовицата на полицая Делян Палазов поиска 4,5 години затвор, а баща му максимална присъда.

„Жената, която съсипа семейството ми трябва плати със свободата си”, каза вдовицата Палазова. Реално, ако се даде 4,5 години затвор за Лерца, ще излежи 2 години в най-добрия случай, тъй като признава вина, което автоматично намаля присъдата й с 1/3.

„Признавам фактите, но не и вина. Аз съм майка на две деца" заяви Лерца. 

Последната й дума: "Съжалявам! Надявам се да мога да отгледам детето си"

Свидетелка каза пред съдиите, че Лерца е изключително отговорна майка, която сама отглежда децата си. Не пиела, не бил агресивна, имала обаче проблеми с личния си живот и две неуспешни връзки.

По време на предишното дело стана ясно, че Лерца е блъснала пловдивския полицай с 99 км/ч край парк Лаута. За престъплението си тя може да получи между 5 и 15 години затвор. Очаква се присъдата да бъде прочетена следобед.

Очаквайте подробности!