96 полицаи положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се състоя днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. С това завършва първоначалната подготовка на новоназначените полицаи, която се провежда в продължение на шест месеца. След приключването и те придобиват статут на пълноправни служители и ще се влеят в редиците на колегите си от СДВР, Областните дирекции на МВР в Хасково, Ямбол и Пловдив.

Няма нищо по-важно и по-възвишено от това да защитавате интересите на България и на нейните граждани, пожела в обръщението си към стажантите заместник-министър Стефан Балабанов. Той им пожела да бъдат безкомпромисни към нарушителите на обществения ред и извършителите на престъпления, да подкрепят и насърчават тези, които съграждат и работят в името на страната ни.

В ЦСПП-Пазарджик стажантите преминаха през правна, физическа, стрелкова, тактическа и психологическа подготовка, съчетани с практически стажове в структурните звена, където са назначени. Завършилите обучението с отличен успех бяха наградени от Ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Празничен водосвет за здраве и късмет отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.

Гости на тържествената церемония бяха заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, заместник-областният управител г-н Петър Белчев, директорите на СДВР и Областните дирекции на МВР в Пазарджик, Пловдив и Хасково - старши комисарите Георги Хаджиев, Йордан Рогачев, Атанас Илков и Ангел Ганчев. Присъстваха още директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Борислав Муеров, директорът на ЦСПП-Казанлък комисар Красимир Иванов. Да уважат клетвата на стажантите в пазарджишкия полицейски център бяха дошли много техни роднини и близки.