70 000 вярващи са гледали онлайн празничната литургия на Пловдивската митрополия за Великден. Това съобщиха от Община Пловдив. Архиерейската света Литургия беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в катедралния храм „Успение Богородично”.

Съвместната инициатива на Общината и Пловдивската митрополия имаше за цел да се спазят мерките за социална дистанция и да няма струпване в църквите,  а в същото време пловдивчани да не бъдат лишени от възможността да станат съпричастни със службите. Затова тържествената служба беше предавана на живо от Пловдивската православна телевизия и излъчена през Фейсбук страниците на Общината и Общински съвет, припомнят от администрацията. 

Както вече ви съобщихме, митрополит Николай се обърна към вярващите с изключително емоционално послание навръх празника. Ето го и него:

Митрополит Николай: Трябваше да отречем, че Христос е възкръсналСега, след като портите адови за пореден път не можаха да надделеят над Църквата, се надявам, че нещата ще започнат да се успокояват, казва Пловдивският Митрополит