Домашно куче е нахапало 7-годишно дете в пазарджишкото село Варвара, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от "24 часа".

Инцидентът е станал в петък, в двора на имота, където живее пострадалото дете. Сигнал за случилото се не е бил подаван в полицията.

Полицаите, които отговарят за района, започнали разследване. Според първоначално събраната информация семейството на 7-годишното момченце и собственикът на кучето били съседи. По неустановени причини домашният любимец на съседа успял да се промъкне в двора, където играело детето. Там също имало домашно отглеждано куче и двете животни започнали взаимно да се нападат.

Детето, коeто станало неволен свидетел на случващото се, направило опит да ги разтърве. Тогава съседското куче се нахвърлило върху него, като го наранило в областта на главата и тялото.

Друг съсед забелязал случващото се и веднага се притекъл на помощ. След като успял да изгони кучето, мъжът закарал с автомобила си пострадалото момченце до местния филиал на „Спешна помощ”. От там то било транспортирано в МБАЛ-Пазарджик, където нараняванията били обработени и след това е приведено в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, без опасност за живота.

Полицейските служители са установили, че собственик на агресивното куче е 58-годишен жител на село Варвара. Образувана е преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.