61-годишен пловдивчанин не спря на стоп и предизвика тежка катастрофа на едно от най-опасните кръстовища край Варна - до разклона за село Долище.

След удара двама са прегледани и освободени за домашно лечение, а други трима са настанени в болница под лекарско наблюдение. Опасност за живота им няма. Заради честите фатални инциденти точно на това място, то си спечели славата като "кръстовището на смъртта". В този случай пловдивчанинът бил зад волана на мерцедес. Изобщо не спрял на стопа и се забил в тойота с добричка регистрация, която се движела по пътя с предимство, пише 24 часа. 

След жестокия сблъсък с различни фрактури и контузии в болница са настанени виновният шофьор, както и 43-годишната дама, която била зад волана на другата кола и 70-годишната й майка. За домашно лечение са освободени двете жени, които пътували в автомобила на пловдивчанина. По случая е образувано досъдебно производство.

Отнемане на предимство стана причина и за друга катастрофа във Варна. При излизане на бул. «Сливница» от паркинг, шофьорът на рено пропуснал знака стоп и се забил във фолксваген. Пострадалите са трима. 34-годишният виновен шофьор е с фрактура на дясната длан. 19-годишна жена, пътувала във втория автомобил, е получила контузия на коляно. Настанен за лечение е 23-годишният шофьор на фолксвагена, който е с фрактури на челюст и китка. Други двама души пострадаха при среднощен инцидент на ул. "Девня".

Към 3.30 часа сутрнта варненско ауди се блъсна в товарен автомобил рено. Причина за катастрофата е неспазване на дистанция от страна на леката кола. 22-годишният шофьор е с контузии. 21-годишната му приятелка е пострадала по-тежко. Тя е настанена за лечение с фрактура на ръка и контузия на главата. Няма опасност за живота на пострадалите.